Підвищення продуктивності програмованої обробки впровадженням спеціальних функцій управління пружними переміщеннями інструменту в металообробних модулях з ЧПУ - Гущин, Ілля Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Виконано аналіз науково-технологічної проблеми, розроблені математична модель для визначення високопродуктивних функцій алгоритмів управління приводами подач в металообробних модулях. На основі розроблених математичних моделей встановлено, що для алгоритмів управління приводами подач в металообробних модулях з ЧПУ найбільшу ефективність мають функції, у яких відсутня точка переключення, а швидкість наростання пружності достатня для компенсації втрат продуктивності. Перш за все це експоненціальні функції, менш продуктивні тригонометричні функції.
Keywords: верстат з ЧПУ; функція управління; привод подач; пружність; продуктивність; програмована обробка; ефективність; технологічний інжиніринг