Проектування конусної дробарки крупного дроблення - Міненко, Максим Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі проведено розрахунок і розробка конструкторської документації конусної дробарки крупного дроблення. Об’єктом проектування є конусна дробарка крупного дроблення. Пояснювальна записка включає: огляд сучасного дробарного устаткування, варіанти технологічних схем дроблення щебеня, конструктивні особливості дробарного устаткування, розрахунок основних параметрів конусної дробарки, визначення діючих сил в вузлах дробарки, розрахунок вузлів дробарки на міцність, питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки. Конструкторська документація складається з плакатів, складальних креслень машини і їх вузлів. Відмінністю проекту є модернізація конусної дробарки крупного дроблення з крутим конусом забезпеченням максимального заповнення робочого простору дробленим матеріалом, за рахунок оснащення спеціальними датчиками, що дозволяє підвищити продуктивність дробарки та якість вихідного продукта.
Keywords: дробарка; щебінь; параметри; розрахунок; сили; міцність; економіка