Дослідження впливу надлишкових вимірювань на точність визначення динамічних характеристик датчиків тиску - Овсієнко, Ганна Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – багатоканальна вимірювальна інформаційна система. Мета роботи – оцінка впливу надлишковості вимірювань на точність визначення динамічних характеристик датчиків тиску та запропонування сучасного та перспективного методу для вирішення поставленої задачі. Практичні задачі, що реалізовані у роботі: - аналіз сучасного стану проблеми; - аналіз наявних методів визначення динамічних характеристик датчика тиску; - обґрунтування переваг запропонованого методу; - проведення математичного моделювання у середовищі MATLAB. У роботі доказано, що використання наявних методів не є раціональним. Запропонований метод є бездемонтажний і може функціонувати паралельно з реальною багатоканальною системою, що задовольняє вимогам небезпечних технічно складних об’єктів, наприклад, атомних електростанцій.
Keywords: багатоканальна система; вимірювальна лінія; вимірювальна інформаційна система; датчик тиску; надлишковість вимірювань; постійна часу