Проєктування капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 у Дніпропетровській області - Дончевський, Віталій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – заходи з підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 в Дніпропетровській області. Мета роботи – розробка проєктних рішень для забезпечення безпеки і комфортності руху на автомобільній дорозі державного значення Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя на ділянці км 140+056 – км 155+050 в Дніпропетровській області. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є виконання ремонтних робіт на автомобільній дорозі та підвищення безпеки руху. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – аналіз та характеристика району проектування ділянки дороги; – аналіз сучасних систем САПР для проєктування автомобільних доріг ; – проєктування ремонтних заходів, спрямованих на підвищення транспортно-експлуатаційних показників та безпеки руху; – розробку заходів з організації дорожнього руху; – проєктування підсилення та поширення конструкції дорожнього одягу.
Keywords: автомобільна дорога; заходи з капітального ремонту; автоматизоване проєктування; дорожній одяг; організація дорожнього руху; безпека руху