Дослідження зміни електропровідності антифризу при експлуатації автобуса Богдан - Юрченко, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості та електропровідності антифризу під час експлуатації автобусу «Богдан». Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації автобусу за рахунок раціонального використання ресурсу охолоджувальної рідини двигуна шляхом оцінки показників якості та електропровідності антифризу. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. В кваліфікаційній роботі розроблені питання зміни охолоджувальної рідини автобусу «Богдан» за фактичним станом. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є відсутність методики, яка б дозволила в короткий термін проводити дослідження якості охолоджувальної рідини, що використовується в системі охолодження автобусу. Вирішити задачу можна розробивши методику експрес-оцінки електропровідності охолоджу-вальної рідини. Дослідження електропровідності проводилось за допомогою цифрового комбінованого приладу. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки електропровідності, аналіз ДСТУ і ТУ на ці рідини.
Keywords: охолоджувальна рідина; антифриз; система охолодження; перевірка якості; електропровідність; автобус Богдан