Система повороту і стабілізації головного світла транспортного засобу - Баранова, В. О.; Baranova, V. O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
Висока аварійність в темний час пояснюється рядом причин: різким погіршенням умов видимості, ослабленням уваги водіїв та пішоходів, збільшенням часу реакції водіїв, і головною причиною є низька ефективність автономної системи освітлення. Серед елементів електрообладнання транспортних засобів освітлювальні прилади, і в першу чергу, фари займають особливе місце, так як ефективність автономного освітлення в умовах зростання автомобілізації і зростаючої ролі перевезень по суті визначає безпеку руху в темний час доби.
Система повороту и стабилизации головного света транспортного средства
System of indicators and stabilization of head light of the vehicle
Keywords: адаптивна система головного освітлення; оптичний елемент фари; стабілізація і поворот проміння світла фар; адаптивная система переднего освещения; оптический элемент фары; стабилизация и поворот луча света фар.; adaptive front lighting system; the optical component of the headlamp; the stabilization and rotation beam headlights; 629.33:004.8