Формування ефективної логістичної системи підприємства - Строколист, Дар’я Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено дослідження сутності логістичної системи підприємства та основних підходів до її формування. Розглянуто та проаналізовано основні показники функціонування підприємства. Проведено аналіз логістичної системи підприємства. Вдосконалено підхід щодо оцінювання ефективності логістичної системи підприємства. Запропоновано та обґрунтовано практичні рекомендації щодо підвищення ефективності логістичної системи підприємства на основі впровадження сучасних інструментів управління, зокрема GPS-моніторингу роботи автомобілів. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – запропоновані практичні рекомендації щодо впровадження GPS-моніторингу роботи автомобілів сприятимуть підвищенню ефективності планування маршрутів і використання автопарку, скороченню логістичних витрат, поліпшенню якості обслуговування клієнтів, зміцненню контролю та безпеки перевезень, покращенню управління інформаційними потоками, що дозволить підтримувати стійкий рівень ефективності логістичної системи підприємства.
Keywords: логістична система; ефективність; матеріальні потоки; фінансові потоки; інформаційні потоки; gps-моніторинг