Розробка електричних транспортних засобів. Частина 4. Дослідження традиційних та альтернативних систем накопичення енергії - Думчіков, Дмитро Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення економічності, ефективності та терміну служби акумуляторної батареї електричних транспортних засобів за рахунок розробки альтернативної системи накопичення енергії. Об’єкт роботи: процес дослідження та розробки традиційних та альтернативних систем накопичення енергії для електричних транспортних засобів. Предмет дослідження: традиційні та альтернативні системи накопичення енергії для електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена аналізу традиційних та альтернативних систем накопичення енергії для електричних транспортних засобів. Визначені раціональні складові гібридних систем накопичення енергії: суперконденсатор та литій-іонна акумуляторна батарея. Як альтернативні системи накопичення енергії для транспортних засобів досліджені паливні елементи на водню. Визначені вимоги до систем накопичення енергії електричних транспортних засобів. Проведений докладний аналіз існуючих топологій гібридних систем накопичення енергії. Проведена розробка альтернативної гібридної системи накопичення енергії та сформульована стратегія її керування для різних режимів роботи електричного транспортного засобу. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: акумуляторна батарея; гібридна система накопичення енергії; електричний транспортний засіб; стратегія керування; стан заряду; суперконденсатор