Фізико-механічні властивості та структурно-фазовий стан зносостійких покриттів на основі нітридів W та Cr - Говорун, Т. П.; Дядюра, К. О.; Пилипенко, О. В.; Перерва, В. І.; Вареник, С. В.; Осічев, Д. Р.; Hоvоrun, Т.; Dyadyura, C.; Pylypenko, A.; Pererva, V.; Varenik, S.; Osichev, D.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У роботі розглянуті методи отримання зносостійких покриттів на основі нітридів металів W та Cr, охарактеризовані їх переваги та недоліки. Підібрані режими конденсації таких покриттів із різним співвідношенням компонент у магнетронній системі з постійними магнітами. Проведені дослідження мікроструктури та структурно-фазового складу. Досліджено мікротвердість отриманих покриттів та проаналізовані отримані результати.
Рhysico-mechanical properties and structural-phase state of individual coatings based on nitrides W and Сr
Физико-механические свойства и структурно-фазовый состав износостойких покрытий на основе нитридов W и Cr
Keywords: різальний інструмент; поверхневе зміцнення; зносостійкі покриття; cutting tool; wear-resistant coating; surface hardening; режущий инструмент; износостойкие покрытия; поверхностное упрочнение; 621.793.14; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.73