Технологія виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІV категорії Базаліївка - Юрченкове - Великі Хутори довжиною 10 км 700 м в Харківській області - Антонян, Тетяна Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Під час виконання дипломного проєкту було виконано аналіз кліматичних умов району будівництва, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховано загальні об'єми земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховано обсяги робіт з будівництва шарів дорожнього одягу і потреба матеріалів, визначені мінімально потрібні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції трудових витрат на кожен вид будівельних робіт, а також виконано техніко-економічне порівняння двох варіантів будівництва шару дорожнього одягу з шару щебеню влаштованого способом просочення бітумом.
Keywords: умови будівництва; характеристики ґрунту земляного полотна; земляні маси; технологія; дорожній одяг; гарячий асфальтобетон; щебінь; контроль якості робіт