Встановлення впливу різців ланцюгового екскаватору, що працюють в режимі критичних глибин різання грунту на його продуктивність - Ольховський, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В магістерській роботі була розроблена методика та створено алгоритм визначення параметрів і режимів роботи ланцюгово-скребкових траншейних екскаваторів на основі критиноглибинного різання грунтів. Дана методика є принципово новою, так як у ній вперше досліджується різання грунту ланцюгово-скребковими екскаваторами на критичній глибині, що дозволяє оптимізувати процес різання грунту, а саме вдалось добитись пониження енергоємності процесу розробки грунту та підвищення його продуктивності.
Keywords: методика; екскаватор; траншея; критична глибина; грунт; напівблоковане різання