Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Полтавській області - Багдасаров, Гарегін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі обґрунтовано місце розташування асфальтобетонного заводу, підібрано та розраховано конструкцію дорожнього одягу, розраховано склади асфальтобетонних сумішей, які будуть випускатися на асфальтобетонному заводі. Визначено необхідну продуктивність підприємства для забезпечення безперебійного процесу влаштування шарів дорожнього одягу при будівництві автомобільної дороги. Виконано технологічні розрахунки режимів роботи заводу. Визначено потребу у матеріалах, встановлено обсяги складів сировинних матеріалів, підібрано основне технологічне обладнання підприємства (асфальтозмішувальну установку). Розроблено технологію виготовлення асфальтобетонних сумішей та розраховано вартість асфальтобетонних сумішей, що виготовляються на заводі.
Keywords: дорожній одяг; сировинні матеріали; асфальтобетонна суміш; технологія; калькуляція