ЕКСПРЕС-ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Ачкасова, Л. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
В статті вирішуються питання аналізу існуючих підходів до оцінки ефективності управління підприємством. Основна мета статті полягає в удосконаленні методичного підходу до експрес-оцінки ефективності управління підприємством за рахунок застосування нормативної системи показників. Вона дозволяє упорядкувати показники шляхом присвоєння їм відповідних закономірностей співвідношення темпів їх росту. В роботі обґрунтовано застосування нормативної системи показників, запропонована така система, яка відповідає правилам її побудови. На її основі проведений аналіз звітних даних автотранспортного підприємства і зроблені висновки про рівень ефективності управління на підприємстві. Стаття містить описання кроків та результат експрес-оцінки. Методика дозволяє швидко отримати результат оцінки, визначити напрямки покращення управління і не потребує великої кількості вихідної інформації для розрахунків.
ЭКСПРЕСС-ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ УПРАВЛЕНИЯ ПРЕДПРИЯТИЕМ
EXPRESS ASSESSMENT OF ENTERPRISE MANAGEMENT EFFICIENCY
Keywords: ефективність управління підприємством; нормативна система показників; ранговий метод; 330.322.05