Транспортний засіб категорії N 1. Розробка коробки передач та аналіз систем круїз-контролю - Бакум, Анатолій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії N1. Мета роботи – розробка коробки передач транспортного засобу категорії N1 та аналіз систем круїз-контролю. У процесі виконання кваліфікаційної роботи бакалавра було проведено всебічний аналіз автомобілів-аналогів, що дало змогу визначити ключові технічні параметри проєктованого транспортного засобу категорії N1. На основі отриманих даних були побудовані графіки, які відображають основні тягово-швидкісні характеристики автомобіля. В рамках конструкторської частини проєкту було визначено необхідні технічні параметри та розроблено складальне креслення двохвальної коробки передач. Окрему увагу було приділено технологічному забезпеченню виготовлення шестерні першої передачі коробки передач. Також виконано аналіз систем круїз- контролю, а саме круїз-контролю, адаптивного круїз-контролю та автопілота Tesla. Отримані результати кваліфікаційної роботи бакалавра можуть бути використані в подальшому при проєктуванні трансмісій транспортних засобів категорії N1, а також при модернізації вже існуючих конструкцій, з метою підвищення їхньої ефективності та надійності.
Keywords: транспортний засіб; тяговий аналіз; трансмісія; коробка передач; круїз-контроль; автопілот TESLA