ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ СИСТЕМ НА АТП - Ананко, І. М.; Ананко, И. Н.; Ananko, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Досягнення високого рівня якості автотранспортних послуг для забезпечення максимального задоволення споживачів, але за умови збереження величини витрат є основною метою логістичного менеджменту сьогодні. Тому актуальності набувають питання, пов’язані з оцінюванням ефективності логістичних систем, з метою визначення досягнутого рівня якості послуг за певного рівня логістичних витрат. У статті запропоновано методику комплексного оцінювання ефективності логістики на АТП, що включає такі етапи: виділення підсистем логістики та вибір показників оціню-вання їх результативності; встановлення граничних значень розрахункових показників та розробка шкали їх переведення до бальних оцінок; визначення зведених оцінок ефективності функціонування підсистем логістики з урахуванням їх значущості. Методика базується на використанні реально вимірюваних параметрів функціонування логістичних процесів, що підвищує її практичну цінність для застосування на автотранспортних підприємствах.
ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ ЛОГИСТИЧЕСКИХ СИСТЕМ НА АТП
EVALUATION OF LOGISTICS SYSTEMS PERFORMANCE AT MOTOR TRANSPORT ENTERPRISES
Keywords: логістичний менеджмент; логістичні витрати; транспортні логістичні системи; ефективність; логистический менеджмент; логистические затраты; транспортные логистические системы; эффективность; logistics management; logistics costs; transport and logistics systems; efficiency; 658:656.13.033