Інформаційна технологія моніторингу стану дорожнього покриття на основі ГІС - Романенко, Дмитрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У першому розділі проведено аналіз предметної області та огляд існуючих рішень, розглянуто переваги та недоліки існуючих систем і визначено актуальні вимоги до моніторингу стану дорожнього покриття. У другому розділі розглянуті моделі для виявлення пошкоджень дорожнього покриття та обґрунтовано їх вибір. У третьому розділі розроблено структуру інформаційної технології моніторингу стану дорожнього покриття на основі ГІС, що включає збір даних з камер, сенсорів та GPS, їхню обробку через IPM-трансформацію та фільтрацію шумів, а також розпізнавання пошкоджень за допомогою моделей глибокого навчання. У четвертому розділі реалізовано приклад геоінформаційної системи моніторингу стану дорожнього покриття та можливості фільтрації за різноманітними шарами по типу дефектів, критичності та дати виявлення з координатами.
Keywords: дефект; моніторинг; геоінформаційні системи; дорожнє покриття; інформаційна технологія