Розширення функціональності автогрейдера середнього класу - Вовк, Михайло Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – розробка універсального відвала на колісну базову машину. Мета роботи – покращення ефективності роботи автогрейдера шляхом встановлення висувних подовжувачів основного відвала для поперечного переміщення ґрунту. Метод дослідження – статистичний аналіз параметрів бульдозера. Кваліфікаційна робота складається з двох основних частин: – у теоретичній частині досліджуються типові конструкції автогрейдерів, звертаючи увагу на їх особливості та можливості. – практична частина полягає у проведенні розрахунків, спрямованих на визначення та перевірку геометричних параметрів та вузлів робочого обладнання, а також розрахунку продуктивності та окупності модернізованого автогрейдера.
Keywords: автогрейдер; висувні подовжувачі; відвал; продуктивність; робоче обладнання