Спосіб отримання феритного композитного матеріалу з властивостями сорбенту і фотокаталізатора - Даценко, Віта Василівна; Хоботова, Еліна Борисівна; Ванькевич, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб отримання феритного композитного матеріалу з властивостями сорбенту і фотокаталізатора при очищенні відпрацьованих сульфатних мідно-цинкових електролітів травлення латуні включає змішування мідно-цинкових розчинів при нагріванні з водорозчинною сіллю FeSO4·7H2O і розчином лугу NaOH до рН 10-10,5. Суміш нагрівають до температури 60-65 °C, реагент FeSO4·7H2O вводять у співвідношенні Ме2+Fе2+=1:2,5, після чого вводять в суміш окисник у вигляді 35 % розчину гідроген пероксиду у співвідношенні об'ємів розчин: Н2О2 - 4:1. Отримують феритний композитний матеріал змішаного складу, який відокремлюють від рідкої фази за допомогою постійного магніту в поліетиленовій упаковці. Відмивають феритний композитний матеріал від водорозчинних солей малим об'ємом води. Проводять контрольний аналіз складу і властивостей продукту.
Keywords: композитний матеріал; феритний композитний матеріал; охорона навколишнього середовища; радіоелектроніка; приладобудівна промисловость