Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою Licomont на асфальтобетонному заводі в Волинській області - Єрощенков, Данііл (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно використання енергозберігаючих добавок при виробництві асфальтобетонних сумішей. Виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, склад та властивості асфальтобетонів з добавкою Licomont BS 100, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування добавки Licomont BS 100 при виробництві асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; структуруюча добавка; licomont bs 100; адгезія; когезія; в’язкість; температура перемішування; асфальтобетонна суміш; асфальтобетон; фізико-механічні властивості