Оцінювання компетенцій працівників підприємства - Семенова, Тетяна Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Науковий результат : – удосконалено підхід до оцінювання компетенцій працівників, побудований як блок-схема із чіткою черговістю логічних дій кожного етапу, що опирається на складання моделі компетенцій для працівників різних посад та категорій з відмінною кількістю складових елементів (для працівників керівних посад 4 складники; для працівників середньої ланки та робітничих посад 3 елементи) та завбачує застосування сучасного методу Асессмент-центр, для забезпечення умов практичного застосування якого сформовано відповідний інструментарій та деталізовані рекомендації і роз’яснення. Практичне значення результатів дослідження полягає в тому, що вони сприятимуть підвищенню загального рівня компетентності та конкурентоспроможності як персоналу, так і підприємства (вдосконалення роботи з персоналом, підвищення задоволеності працівників роботою, зниження рівня плинності кадрів, збільшення продуктивності та ефективності праці, а також виявлення та розвиток необхідних компетенцій співробітників). Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розробка оптимальних шляхів та способів розвитку компетенцій працівників.
Keywords: компетенційний підхід; компетенції; компетентності; компетентність; модель компетенцій