До вибору матеріалів робочих і розподільних ланок об’ємних гідромашин для пот-реб будівельно-дорожньої індустрії - Аврунін, Григорій Аврамович; Глушкова, Діана Борисівна; Самородов, Вадим Борисович; Пелипенко, Євген Сергійович; Рижков, Юрій Володимирович; Шевченко, Дмитро Миколайович; Мороз, Ірина Іванівна; Степанюк, Андрій Іванович; Avrunin, Grygoriy; Hlushkova, Diana; Samorodov, Vadim; Pelipenko, Eugene; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У статті показано, що в об’ємних гідроприводах для будівельних і дорожніх машин через удосконалення вузлів тертя істотно підвищені номінальні тиски й понижена матеріа-ломісткість гідромашин – насосів і гідромоторів. Залежно від швидкодії навантаження на гідропривід машини, для забезпечення запасу щодо робочого тиску рекомендовано попереднє динамічне моделювання, за результатами якого вибирається значення робочого об’єму гідромотора.
To the choice of materials of working and distributive links of by displacement hydraulic mashines for the needs of building-travelling industry
К выбору материалов рабочих и распредели-тельных звеньев объемных гидромашин для нужд строительно-дорожной индустрии
Keywords: об’ємний гідропривід; насос; гідромотор; конструкції пар тертя; матеріали; математична модель динаміки; коливання тиску; hydraulic fluid power; pump; hydraulic motors; constructions of pairs of friction; materials; mathematical model of dynamics; pressure fluctuation; объемный гидропривод; насосы; гидромоторы; конструкции пар трения; материалы; математическая модель динамики; колебания давления; 621.22; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.172