Спосiб магнiтно-iмпульсного деформування пустотiлих цилiндричних заготовок з використанням додаткового бiфiлярного соленоїда - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Щербак, Михайло Павлович; Сєрiков, Георгiй Сергiйович; Шиндерук, Свiтлана Олександрiвна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Спосіб магнітно-імпульсного деформування пустотілих циліндричних заготовок полягає у їх деформуванні за рахунок впливу імпульсним магнітним полем. Для зниження втрат електромагнітної енергії використовують додатковий біфілярний соленоїд, який, в залежності від виду виконуваної виробничої операції, розміщують коаксіально або всередині, або зовні основного інструменту-індуктора, а до електричних відводів біфілярного соленоїда підключають додатковий інструмент магнітно-імпульсного тиску.
Keywords: металообробка