Удосконалення організації дорожнього руху у селищі Золочів Харківської області - Федоров, Ілля Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження: процес дорожнього руху у селищі міського типу Золочів Харківської області. Предмет дослідження: безпека та ефективність дорожнього руху на вулично-дорожній мережі у Золочеві. Мета роботи: удосконалення організації дорожнього руху: зменшення втрат транспортного часу, підвищення безпеки руху. Метод дослідження: аналітичний. В роботі зроблено аналіз методів організації дорожнього руху, проаналізовано безпеку дорожнього руху у селищі Золочів, виявлено місця концентрації ДТП та запропоновано змінити параметри світлофорного регулювання на найнебезпечнішому перехресті. Отримані результати: запропоновані заходи, які зменшують втрати транспортного часу, покращують ефективність функціонування мережі. Розроблені заходи забезпечують збільшення пропускної можливості елементів мережі та підвищують рівень безпеки руху. Рекомендації з впровадження: розробки проекту можуть бути використані при розробці проектів організації дорожнього руху у Золочеві та для схожих населених пунктів з населенням до 100 тис чол.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; дорожньо-транспортна пригода; метод конфліктних точок