Підвищення довговічності асфальтобетонних покриттів шляхом ремонту тріщин сучасними герметизуючими матеріалами на автомобільній дорозі Кропивницький – Рівне на ділянці км 14+000 – км 34+000 - Конотоп, Роман Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі були розроблені питання аналізу природно-кліматичних умов, проаналізовано експлуатаційний стан ділянки автомобільної дороги, обґрунтовано види ремонтних робіт, досліджено, що значення зусилля відриву та міцності зчеплення бітумно-полімерного герметика гарячого застосування з поверхнею асфаль-тобетону зростає зі збільшенням температури прогрівання його поверхні в зоні тріщини безпосередньо перед герметизацією, розроблено технології та організації виконання робіт з ліквідації вибоїн і тріщин, поточного та капітального ремонтів автомобільної дороги, також розглянуті питання контролю якості виконання робіт.
Keywords: герметизація тріщин; бітумно-полімерні композиції; автомобільна дорога; асфальтобетонне покриття; поточний ремонт; капітальний ремонт