Проектування стрічкового конвеєра для транспортування глини продуктивністю 300 м/год - Дорошенко, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі було спроектовано стрічковий конвеєр для транспортування глини продуктивністю 300м /год. Було вибрано ширину стрічки і швидкість пересування конвеєра. Проведено розрахунки натягнення стрічки для кожної характерної точки, розрахунки привода. Підібрані двигун, редуктор і гальма. Розраховані і підібрані ролікоопори для основної і холостої гілок. Також були розраховані натяжний і очисний пристрої, а також підтримуюча конструкція
Keywords: стрічковий конвеєр; стрічка; привод; ролікоопори; натяжнийй пристрій