Удосконалення системи громадського транспорту міста Конотопу. Частина 1. Аналіз змін у міській маршрутній мережі в період 2021-2023 рр. і оновлення транспортної моделі - Андрєєва, Валерія Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Міський пасажирський транспорт відіграє істотну роль в економіці країни, тому що саме маршрутний транспорт є основним для переміщення пасажирів у межах більшості міст. Основне завдання транспорту полягає в економії часу пасажирів, затрачуваного на подолання відстані між елементами міста. Соціальний ефект від розвитку громадського пасажирського транспорту проявляється в поліпшенні доступності місць праці, установ медицини, культури, торгівлі, що сприяє задоволенню попиту населення на різні послуги.
Keywords: ефективність функціонування; критерій ефективності; матриця кореспонденцій; маршрутна мережа; міський пасажирський транспорт; транспортна модель