Удосконалення організації дорожнього руху на проспекті Тракторобудівників у Немишлянському районі м. Харкова - Крикун, Роман Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – дорожній рух на міській вулично-дорожній мережі. Предмет дослідження – стан організації дорожнього руху на проспекті Тракторобудівників м. Харкова. Мета роботи – підвищення ефективності організації та безпеки дорожнього руху на просп. Тракторобудівників у Немишлянському районі м. Харкова.Метод дослідження – аналітичний, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати – зроблено аналіз ефективності функціонування транспортної мережі по просп. Тракторобудівників. Розглянуто методи щодо удосконалення організації дорожнього руху, визначено параметри транспортної системи району дослідження, розроблено та запропоновано мережні заходи щодо поліпшення ефективності функціонування транспортних потоків. Розроблено локальні заходи для підвищення безпеки та зменшення затримок транспортних засобів. Рекомендації з впровадження – результати роботи можуть бути використані для ухвалення практичних рішень у сфері організації дорожнього руху на проспекті Тракторобудівників у Немишлянському районі м. Харкова.
Keywords: організація дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; світлофорне регулювання; перехрестя