Модель вибору вантажівки для перевезення сипучих вантажів - Кепещук, Ліна Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – вибір вантажівки для перевезення сипучих вантажів. Мета роботи – підвищення ефективності вибору вантажівки для перевезення сипучих вантажів за рахунок розробки моделі вибору. Обґрунтовано необхідність створення моделі вибору вантажівки на основі аналізу предметної області. Обрано використання методу аналізу ієрархій для створення моделі вибору вантажівки для перевезення сипучих вантажів. Побудовано структурну ієрархічна модель вибору вантажівки для перевезення сипучих вантажів, яка дозволяє за рахунок застосування метода аналізу ієрархій зробити цей вибір науково обґрунтованим.
Keywords: альтернативи вибору; критерії; метод аналізу ієрархій; модель вибору; перевезення сипучіх вантажів