Моторно-трансмісійна установка гібридного автомобіля - Богомолов, Віктор Олександрович; Дубінін, Євген Олександрович; Краснокутський, Максим Володимирович; Подригало, Михайло Абович; Подригало, Надія Михайлівна; Полянський, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Моторно-трансмісійна установка гібридного автомобіля складається з двигуна внутрішнього згоряння, кінематично зв'язаного із сонячною шестірнею планетарної передачі, електродвигуна, кінематично зв'язаного з епіциклічним колесом планетарної передачі, та коробки передач, з'єднаної з водилом планетарної передачі, причому на валу сонячної шестірні встановлено гальмівний механізм. На валу електродвигуна встановлено обгінну муфту вільного ходу, а також зубчасту муфту, встановлену з можливістю вибіркового зчеплення або з першою групою зубчастих коліс для приводу епіциклічного колеса у прямому напрямку, або з другою групою зубчастих коліс для приводу епіциклічного колеса у зворотному напрямку.
Keywords: моторно-трансмісійна установка; гібридний автомобіль