Технологія та організація виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІV категорії довжиною 18 км в Полтавській області - Мельник, Дмитро Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Під час виконання дипломного проекту було проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розроблено відомість балансу земляних мас та загальні об’єми земляних робіт. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, щебенево-піщаної суміші, асфальтобетону крупнозернистого щільного і дрібнозернистого щільного.
Keywords: район будівництва; земляне полотно; дорожній одяг; технологія; пісок; щебінь; чорний щебінь; поверхнева обробка; контроль якості робіт