Протоколи обміну даними в Інтернеті речей - Коротач, Ю. Б.; Мнушка, О. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
Безліч пристроїв («речей»), що є під’єднаними до Інтернету, створили нову реальність – Інтернет речей. У 2018 році кількість підключених пристроїв перевищила кількість людей, підключених до Інтернету. За різними експертними оцінками до 2025 року буде використовуватися більше 25-35 млрд. підключених до мережі пристроїв. Ці пристрої повинні мати можливість передавати дані як в Інтернет, так й один одному. Різні вимоги до функціональних задач та часу автономної роботи обмежують можливості використання тих чи інших протоколів.
Keywords: 004.7