Дослідження показників аварійності при розподілі транспортних потоків у просторі - Красовський, Данило Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – оцінити вплив параметрів потоків втотранспортних засобів на показник аварійності на багаторівневих розв'язках транспортних магістралей. Об’єкт дослідження – дорожній рух на багаторівневих розв'язках транспортних магістралей. Робоча гіпотеза – аварійність на багаторівневих перетинаннях залежить від інтенсивності вхідних транспортних потоків. Методи дослідження: натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків, аналітичний. Оцінка аварійності багаторівневих перетинань має виконуватись з урахуванням розподілу транспортних потоків за напрямками руху. Для цього необхідні достовірно визначені первинні параметри транспортних потоків. Для цього необхідно формалізувати процеси руху в вузлі вулично–дорожньої мережі представити їх у вигляді математичної моделі, що адекватна реальному процесу руху. В роботі проведено аналіз стану питання та визначено основні напрямки моделювання транспортних потоків. На підставі математичного моделювання потокорозподілення на багаторівневих перетинаннях виконано оцінку аварійності на підставі значень вхідних транспортних потоків.
Keywords: організація дорожнього руху; транспортний потік; моделювання транспортних потоків; багаторівневі транспортні розв'язки; дорожній рух