Підвищення ефективності автогрейдера за рахунок раціональних параметрів робочого обладнання - Малишев, Вячеслав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – робоче обладнання автогрейдера. Мета роботи – вдосконалення методики проектування робочого обладнання автогрейдера. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання робочого обладнання автогрейдера за допомогою SOLIDWORKS. У роботі був проведений аналіз існуючих видів робочого обладнання автогрейдера. Проведений аналіз існуючих фізичних залежностей визначення максимальних зусиль діючих на автогрейдер при ударі о нездолану перешкоду. Виконані розрахунки по визначенню навантажень на автогрейдер при виконанні робочих операцій. Побудовано комп’ютерну модель робочого обладнання автогрейдера, при цьому були використані сучасні системи комп'ютерного моделювання SolidWorks 2022. Виконано міцнісний розрахунок робочого обладнання автогрейдера. Розроблена методика проектування робочого обладнання автогрейдера. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: автогрейдер; робоче обладнання; динамічне навантаження; міцність; метод кінцевих елементів