Розробка маніпулятора з телескопічною стрілою для дооснащення скідера - Гунченко, Анастасія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті представлено розробку трелювального колісного скідера на базі МТЗ–Л82.2, який оснащений маніпулятором з телескопічною вантажною стрілою Колісний скідер з телескопічною вантажною стрілою використовуватиметься для підтрелювання і трелювання деревини на рубках головного користування, доглядових і лісогосподарських рубках, зокрема на суцільних санітарних та на різних вибіркових рубках, лісосіки яких мають віддалене від автодоріг розташування. В роботі проведені розрахунки конструктивних параметрів проектованого маніпулятора з телескопічною стрілою. Визначено параметри гідравлічної системи.
Keywords: маніпулятор; скідер; стріла; трактор; пачка дерев; ефективність