Спосiб запобiгання самозайманню лiтiй-iонного акумулятора (ЛIА) - Бажинов, Олексiй Васильович; Нiкiтiн, Станiслав Петрович; Цехмейстер, Олена Станiславiвна; Кравцов, Михайло Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Спосіб запобігання самозайманню літій-іонного акумулятора (ЛІА) передбачає утворення обмеженого простору у корпусі кожної банки акумулятора, руйнування зазначеного обмеженого простору і утворення каналу виходу вуглеводневих газів, які утворюються при руйнуванні іонопровідного шару анода всередині обмеженого простору корпусу банки акумулятора у нештатній ситуації та їх вільне видалення з обмеженого простору корпусу банки акумулятора. Відкриття каналу виходу вуглеводневих газів виконують при підвищенні їх температури від 70 °С та більше. До обмеженого простору корпусу банки акумулятора подають інертний газ, наприклад аргон, і здійснюють заміщення вуглеводневих газів у обмеженому просторі корпусу банки акумулятора інертним газом - аргоном. Аргон подають поступово та рівномірно у нижню частину ємності банки і підсилюють повне видалення вуглеводневих газів з обмеженого простору банки акумулятора. Підвищують до нескінченності електричний опір електричної мережі літій-іонної батареї і усувають причину виникнення нештатної ситуації.
Keywords: Машинобудування