Методичні підходи до формування стратегії планування інноваційної діяльності та стратегічного плану підприємств IT-галузі з виробництва та розповсюдження хмарних програмних продуктів - Аванесова, Н. Е.; Мордовцев, О. С.; Avanesova, N.; Mordovtsev, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою статті є розробка методичних підходів до формування стратегічного плану підприємств ІТ-галузі з виробництва та розповсюдження хмарних програмних продуктів на сучасному етапі розвитку інформаційно комунікаційних технологій. Результати: У роботі визначені етапи формування стратегії планування інноваційної діяльності підприємств ІТ-галузі з виробництва та розповсюдження хмарних програмних продуктів. З’ясовано зміст базових понять стратегії планування інноваційної діяльності підприємств ІТ-галузі Проведено SWOT-аналіз для обґрунтування стратегії планування інноваційної діяльності підприємства ІТ-галузі. Обґрунтовано стратегію за розділами бізнес-плану інноваційної діяльності підприємства ІТ-галузі. Запропоновані теоретичні аспекти концепції стратегічного планування розвитку підприємств ІТ-галузі з виробництва та розповсюдження хмарних програмних продуктів. Наукова новизна: Запропоновано структуру стратегічного плану діяльності підприємства з виробництва та розповсюдження хмарних програмних продуктів. Практична значущість: Зроблено висновок, що стратегічний план підприємства з виробництва хмарних програмних продуктів повинен бути узгоджений зі стратегічними планами підприємств, що беруть участь в ланцюжку цифрової трансформації на базі хмарних програмних продуктів. Цей підхід є принциповим при реалізації концепції стратегічного планування розвитку підприємств ІТ-галузі в процесі виробництва і поширення хмарних програмних продуктів.
Implementation of circular economy principles by automotive industry enterprises
Keywords: хмарний продукт; стратегія; план; ІТ-галузь; інформаційно-комунікаційні технології; електронний документообіг; cloud product; strategy; plan; IT industry; information and communication technologies; electronic document management; 005.21; https://doi.org/10.30977/PPB.2226-8820.2025.35.128