Інженерно-геодезичні вишукування при зйомці території промислового майданчика в Харківській області - Сергіенко, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведений детальний аналіз природних умов регіону вишукувань. Проведено аналіз основних видів робіт при виконанні інженерно-геодезичних вишукувань, розглянуті стадії підготовки проектної документації. Було виконано обґрунтування вибору масштабу знімання і висоти перерізу рельєфу. Розглянуто технологію та послідовність проведення геодезичних робіт. Виконані топографо-геодезичні знімання комбінованим методом та побудований топографічний план ділянки місцевості. В роботі був застосований комплекс сучасних методів топографо-геодезичного знімання, методи математичної обробки результатів зйомки.
Keywords: інженерні вишукування; ділянка місцевості; топографо-геодезичне знімання; геодезичні прилади; масштаб знімання; топографічний план