Визначення впливу температури і навантаження за стиску на коефіцієнт поперечної деформації, як розрахункову характеристику ЩМА - Половенко, Алла (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі виконано аналіз існуючих досліджень щодо застосування щебенево-мастикових асфальтобетонів і методів визначення коефіцієнта Пуассона та коефіцієнтів поперечної деформації; обґрунтовано схеми прикладання навантаження до зразка асфальтобетону та вимірювання деформацій при визначенні коефіцієнтів Пуассона поперечних деформації; виконано порівняльні дослідження значень коефіцієнтів поперечної деформації щебенево-мастикових асфальтобетонів різних видів при стиску та розтягу.
Keywords: коефіцієнт Пассона; коефіцієнт поперечної деформації для в`язко-пружних зворотних деформацій; приведений коефіцієнт поперечної деформації; коефіцієнт поперечної деформації незворотних в`язких деформацій; щебенево-мастиковий асфальтобетон; волокниста добавка