Транспортний засіб категорії N2. Розробка зчеплення та аналіз схем антиблокувальних систем - Святенко, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – фрикційне зчеплення транспортного засобу категорії N2. Мета проекту – розробка фрикційного зчеплення транспортного засобу категорії N2 та аналіз схем антиблокувальних систем. Метод дослідження – розробка транспортного засобу категорії N2 з фрикційним зчепленням та аналіз схем антиблокувальних систем. В роботі були розглянуті переваги різних схем ABS, та розрахунок фрикційного зчеплення транспортного засобу категорії N2. В роботі також були розроблені кресленики, які в повній мірі відображають сутність виконаних розрахунків в роботі. Результати дипломного проєкту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
Keywords: фрикційне зчеплення; антиблокувальна система; поверхні тертя; привід зчеплення; розрахунок зчеплення