Інформаційна система вибору технічних мультимедійних засобів - Купцова, Анастасія Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – технічні мультимедійні засоби для навчального процесу. Мета дослідження – підвищення ефективності вибору технічних мультимедійних засобів для навчального процесу. Предмет дослідження – процес вибору технічних мультимедійних засобів для навчального процесу. Проаналізовано види мультимедійного обладнання, обґрунтовано необхідність розробки інформаційної пошукової системи. Також було розглянуто СУБД, їх характеристики, види та обрано систему MySQL для побудови інформаційної системи. У процесі побудови інформаційної системи була створена інфологічна модель, яка відображає логічну структуру даних та зв'язки між ними. На основі цієї моделі була створена фізична база даних, яка включає необхідні таблиці для зберігання даних. Крім таблиць, у базі даних були створені додаткові елементи, як запити, які допомагають покращити процес додавання інформації, полегшують вибір та закупівлю необхідних пристроїв. Створено ефективну інформаційну систему, яка відповідає всім вимогам та забезпечує швидкий доступ до даних.
Keywords: інформаційна система; вибір технічних мультимедійних засобів; бази даних; система управління базами даних