Шляхи підвищення ефективності використання персоналу підприємства - Лоза, Олексій Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 54 с., 24 рис., 7 табл., 25 джерел. ПЕРСОНАЛ, ЕФЕКТИВНІСТЬ, КАДРОВА ПОЛІТИКА, ОЦІНЮВАННЯ, ПІДПРИЄМСТВО. Об'єктом дослідження є ефективність використання персоналу на підприємстві. Предметом дослідження є шляхи підвищення ефективності використання персоналу на підприємстві. Метою роботи є розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності використання персоналу на підприємстві. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. В сучасних умовах динамічних змін і жорсткої конкуренції підвищення ефективності використання персоналу набуває особливого значення, оскільки саме від рівня організації праці, мотивації та професійної підготовки працівників залежить продуктивність, якість виконуваних робіт і загальна конкурентоспроможність підприємства. У зв’язку з цим актуальним постає впровадження системних підходів до управління персоналом, що передбачають не лише оптимізацію кадрових процесів, а й розвиток трудового потенціалу як стратегічного ресурсу. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є пропозиції щодо впровадження методики факторно-критеріального оцінювання ефективності працівників як заходу їх об’єктивного оцінювання, який сприяє підвищенню ефективності праці та зростанню рівня лояльності працівників до підприємства. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: персонал; ефективність; кадрова політика; оцінювання; підприємство