Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці вул. Пискунівська від вул. Різдвяна до провулку Пискунівський м. Харкова - Набатова, Марія Євгенівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес організації дорожнього руху на ділянці магістральної вулиці районного значення. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на ділянці. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на ділянці вул. Пискунівська від вул. Різдвяна до провулку Пискунівський. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на ділянці вул. Пискунівська від вул. Різдвяна до провулку Пискунівський м. Харкова, а саме: запровадження введення світлофорного регулювання.
Keywords: організація дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; моделювання дорожнього руху; транспортний потік; дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; світлофорне регулювання