Формування системи маркетингу персоналу АТП - Мокра, Тетяна Костянтинівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі уточнено поняття та види маркетингу персоналу в автотранспортних підприємствах; досліджено процес формування системи маркетингу персоналу та визначено виклики й сучасні підходи до її реалізації в умовах змінного ринку праці; проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку праці, які впливають на управління персоналом; оцінено стан і ефективність функціонування системи маркетингу персоналу на прикладі ТОВ «ТЕК Перша Столиця»; запропоновано програму довгострокової мотивації персоналу підприємства; удосконалено процес покриття потреб у персоналі шляхом підвищення ефективності відбору кадрів; виконано техніко-економічну оцінку розроблених практичних рекомендацій. Перспективи подальших досліджень присвячені питанням контролю реалізації маркетингу персоналу на підприємстві.
Keywords: маркетинг персоналу; види маркетингу персоналу; система маркетингу персоналу; внутрішній та зовнішній маркетинг персоналу; покриття потреби у персоналі