Інженерно-геодезичні роботи при реконструкції автомобільної дороги у Харківській області. Частина 1. Геодезичні роботи при складанні проєкту реконструкції дороги - Глумна, Аделіна Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – геодезичні роботи, які виконують для проєкту реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 395+000 – км 420+000 у Харківській області. Мета роботи – провести аналіз нормативно-правової бази та обґрунтувати геодезичне забезпечення з реконструкції ділянки автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією та залучення методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєктна документація щодо реконструкції автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський на ділянці км 395+000 – км 420+000 у Харківській області. В кваліфікаційній роботі розглянути питання: нормативна база щодо проведення геодезичних робот при реконструкції дороги, аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та топографо-геодезичної вивченості району її розташування, технології геодезичних робот, які виконують при створенні проєкту реконструкції автомобільної дороги.
Keywords: геодезичні роботи; реконструкція автомобільної дороги; план траси; тахеометричне знімання