Формування та керування командою розробників програмного забезпечення - Мнушка, О. В.; Савченко, В. М.; Mnushka, O. V.; Savchenko, V. M.; Мнушка, О. В.; Савченко, В. Н. (My University, 2020)
Розглянуто теоретичні та практичні питання формування та керування командою, або малою групою розробників програмного забезпечення. Проаналізовано методичні та практичні аспекти використання курсу "Групова динаміка і комунікації" для формування підґрунтя успішної адаптації майбутніх фахівців у складі команди із урахуванням культурних, мовних, географічних особливостей. Проведено декомпозицію процесу формування команд, визначено вхідні умови та вихідні результати на кожному етапі, сформульовано основні задачі, які потрібно розв’язати та доцільно включати у процес навчання студентів. Запропоновано та обґрунтовано критерії для оцінки факторів, що впливають на процес формування команди. Ці критерії доцільно використовувати для оцінки змісту та результатів навчання студентів у курсах "Групова динаміка та комунікації" та "Професійна практика програмної інженерії".
Formation and management of a team of software developers
Формирование и управление командой разработчиков программного обеспечения
Keywords: формування та керування командою розробників; групова динаміка; комунікації; програмне забезпечення; formation and management of the development team; group dynamics; communications; Software; 004.4:005.8; 10.20998/2411-0558.2020.01.09