Вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць академіка Корольова та академіка Глушко м. Одеси - Гриценко, Наталя Григорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об'єкт дослідження: організація дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста. Мета роботи: розробка заходів з вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць академіка Корольова та академіка Глушко м. Одеси. В роботі використані сучасні методи і засоби досліджень ДТП різної природи, основні положення теорії вимірювань та математичної статистики, чисельні методи аналізу на ПК, диференціальне та інтегральне числення, методи математичного моделювання та планування експерименту. Було проведено удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць академіка Корольова та академіка Глушко. На розглянутому перехресті запропоновано виконати повну реконструкцію. Виконавши реконструкцію перехрестя необхідно буде змінити повністю дислокацію технічних засобів організації дорожнього руху. Дані зміни призведуть до зменшення аварійності на перехресті, з урахуванням перспективи забудови району запропонована схема організації дорожнього руху являється доцільною. Достовірність наукових висновків підтверджується збіжністю результатів моделювання і натурних спостережень.
Keywords: перехрестя; автомобіль; безпека дорожнього руху; водій; вулично-дорожня мережа; світлофорне регулювання