Джерело потужності на основі явища резонансу напруг - Васильченко, Андрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищення джерел електричної потужності за рахунок використання явищ резонансу напруг. Об'єкт роботи – визначення конструкції джерел електричної потужності на основі використання явищ резонансу напруг. Предмет роботи – джерело електричної потужності на основі використання явищ резонансу напруг. Робота присвячена питанням створенню нових джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу напруг. Застосування явищ резонансу напруг в джерелах живлення дозволяє суттєво знизити затрачувану енергію для живлення користувачів, що потребують значних значень електричної напруги. Розглянуто основи створення нових джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу напруг з метою зниження затрачуваної вхідної потужності. Розглянуто аспекти розробки та практичної реалізації елементів системи джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу напруг. Розроблена функціональна і принципова електрична схема системи джерела електричної потужності основаного на явище резонансу напруг, описані призначення і принципи роботи її елементів.
Keywords: джерело потужності; паралельне з’єднання; ємність; індуктивність; резонансний контур