Підвищення міцності міжшарових з’єднань полімерних матеріалів в технологіях FDM-друку і пост-оброблення виробів - Чорний, Ярослав Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконується підвищення міцності міжшарових з’єднань полімерних матеріалів в технологіях FDM-друку і пост-оброблення виробів. Об'єкт дослідження – ресурсозберігаючі адитивні технології виробництва і ремонту машин. Предмет дослідження – способи модифікування полімерних матеріалів для зміцнення міжшарових з’єднань полімерних матеріалів в технологіях FDM-друку і пост-оброблення виробів. Задачі дослідження: – виконати аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для виробництва і ремонту машин; – провести експериментальні дослідження підвищення міцності міжшарових з’єднань полімерних матеріалів і визначити властивості полімерних матеріалів після модифікування. Рішення даної проблеми відкриє можливості для виробництва і ремонту деталей машин на основі FDM-друку, забезпечить значне підвищення ефективності машинобудівних і машиноремонтних підприємств.
Keywords: технологія; міцність; FDM-друк; міжшарове з’єднання; пост-оброблення; модифікування; вироб; полімерний матеріал; зносостійкість