Модернізація підмітального обладнання для утримання термінальної зони аеродрому на базі трактора ХТЗ 3510 - Рассолов, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності роботи прибиральної машини. Проведений аналітичний огляд сучасних машин для літнього утримання міських доріг, які випускаються країнами східної Європи та Азії. Проаналізовані матеріали для щіткового обладнання та передумови створення комунальної машини. Виконаний розрахунок конструкції щіткого робочого органу. Проведені теоретичний тяговий розрахунок прибиральної машини. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: трактор ХТЗ 3510; прибиральна машина; щітка; робочий орган; надзвичайні ситуації; економічна ефективність