Забезпечення стійкості баштового крану КБ-100 - Кібиш, Віталій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дипломну роботу поділено на пять розділів. В першому розділі проведений аналіз інформаційних джерел. У другому розділі розраховано стійкість баштовий кран типу КБ. – 100 з поворотньою баштою і підйомною стрілою, вантажопідйомністю 5 т і висотою підйому 33 м. У третьому розділі проведено розрахунок механізму підйому вантажу баштового крану В економічній частині розраховано оцінку економічної ефективності проектуюмого об’єкта, (баштового крану). З охорони праці розглянуто: -Техніку безпеки на об’єкті; -Гігієна праці і промислова санітарія на об’єкті; -Пожежна безпека об’єкта; -Протипожежна профілактика. Розрахунок громовідвода для баштового крану К.Б. – 100.
Keywords: кран баштовий; механізм повороту; механізм зміни вильоту стріли; вантажна стійкість крану